top of page

Pilates Center

Ons Pilates Center is opgericht van Peak Pilates, de originele Pilates zoals Joseph Pilates het opgezet heeft. 

Je kunt originele beelden bekijken van Joseph Pilates. Joseph houdt er een nogal aparte manier van werken op na. In de loop van de tijd is dat gefinetuned en onze Pilates instructeurs (Inge en Cecile) werken op alle apparaten van Peak Pilates. Op de video zie je Inge en Cecile aan het werk op de reformer.

Pilates is een methode van training en beweging ontworpen om het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het is een systematische training van specifieke oefeningen gecombineerd met daarnaast de focus op ademhalingspatronen.

Voordelen van Pilates zijn een verbeterde longcapaciteit, kracht -en flexibiliteit in Core en Rug.

 

Binnen Pilates werken we met vier onderdelen:

  • De Mat

  • De Reformer

  • De Chair

  • De Barrel

 

Pilates Mat

Op de mat worden oefeningen uitgevoerd in een vaste order. De trainingen variëren van een basis tot uitgebouwde gevorderde oefeningen.

 

Pilates Reformer

De Reformer is een wagen die werkt vanuit ‘springs’ (veren). Zo kun je met oefeningen nog dieper in je kracht komen en kun je aanvullend op de Pilates Mat oefeningen gerichter en specifieker werken aan bepaalde aandachtspunten. De Reformer heeft ook een vaste volgorde waarin je jezelf vanuit basis tot gevorderde kunt trainen en uitdagen.

 

Pilates Chair

Chairsessies worden meestal gebruikt na een Mat -en/of Reformer sessie voor het verbeteren van je kracht en stabiliteit. Zo kun je werken aan disbalans in je lichaam, het verfijnen van bewegingen en daarnaast geeft het extra uitdaging en variatie.

 

Pilates Barrel

De Barrel wordt gebruikt om lengte in je rug te creëren, het verbeteren van je algehele houding en flexibiliteitsverbetering van de heupen.

 

PPS – Peak Pilatessystem Sessie

Progressieve systematische serie van drie delen waarin oefeningen van de Mat, Cadillac en Reformer zijn geïntegreerd. Hierbij werk je een deel op de Mat, een deel op de Reformer en een deel op de Cadillac. Aanvullend aan deze sessie kun je nog variëren met de Chair en/of Barrel.

Wil je alle apparaten apart ervaren, neem dan deel aan onze Pilates Experience!

De Pilates Experience is verdeeld in de 4 onderdelen en elk onderdeel duurt 30 minuten. De kosten van de Experience zijn €80,00 en in totaal duurt de Experience 120 minuten.

gewichten
bottom of page