top of page

Pilates Barrel

Je hebt drie soorten Barrels. Ze zijn alle drie bedoeld om rug lengte te creëren, te corrigeren en je houding te verbeteren.

 

Joseph Pilates hechtte veel belang aan flexibiliteit van de wervelkolom en daarbij overeenkomende kracht in het centrum.

Het apparaat biedt dus uitdagende buikspieroefeningen, alsook flexibiliteitsbewegingen die het hele lichaam stretchen en versterken.

Met De Barrel oefeningen bereik je dit door het openen van de borst, versterken van je Powerhouse, verlengen van je rug en het toenemen van de flexibiliteit in je heupen.

De ladder die aan de High Barrel zit zorgt voor ondersteuning tijdens staande oefeningen en wordt gebruikt bij andere oefeningen als uitdagende variatie.

 

Als je bv merkt dat iemand vrij stijf is in de benen hamstrings kun je ervoor kiezen om bv met Ballet stretches te werken, zie ook het filmpje, rug tegen de ladder en het been over de Barrel. Deze kun je recht vooruit doen, maar ook achteruit en zijwaarts.

Vanuit de observatie die je vanuit de Mat/Reformer doet kun je beslissen je sessie bv af te sluiten met oefeningen op de Barrel.

 

De Barrel kan ook volledig gebruikt worden voor een sessie,echter is het wel van belang dat je enige ervaring hebt van de basis van Pilates, gebruik van Powerhouse en ademhaling.

 

De kracht van je Powerhouse zorgt ervoor dat je optimaal kunt werken op bv een Barrel.

gewichten
bottom of page