top of page

Pilates Mat

Binnen ons centrum werken we met Pilates Mat lessen, gebaseerd op de theorie van de klassieke Pilates. Dit is een zeer diepgaande theorie en filosofie. De aanpak en manier van werken is dan ook volledig doordacht. Pilates Mat oefeningen zijn niet zomaar wat oefeningen op een matje. De oefeningen zijn opgebouwd in een order (volgorde) waar niet van afgeweken wordt.

De Basis Mat is een vaste die voor alle beginners de basis vormt voor het creëren van een sterk Powerhouse.

Het is een methode die geleid wordt door de principes:
CONCENTRATIE CENTRERING CONTROLE ADEMHALING PRECISIE EN FLOW.

 

Tijdens de Pilates Mat lessen wordt aan deze principes gewerkt, het zorgt ervoor dat je steeds meer in staat bent alle principes samen te gebruiken. Elk principe afzonderlijk staat met elkaar in verbinding. Heb je geen controle over je beweging, dan is er geen flow en dat gaat weer ten koste van je precisie.

Dat is de basis van waaruit wij werken.
Binnen de Pilates Mat sessies wordt dit nog eens versterkt door het gebruik van materialen, bijvoorbeeld een Powercircle of een bal. Dit zorgt voor meer uitdaging en meer variatie.

Indien je de Pilates Basis Mat beheerst en vanuit je Powerhouse diep kunt werken, is het tijd voor de meer gevorderde oefeningen.

Elke Pilates Mat oefening kan voor iedereen aangepast worden.

We werken daarom met kleine groepen zodat iedereen de juiste aandacht krijgt en uitdaging die men nodig heeft.

De instructeur doet niet mee. Ook dit is een essentieel onderdeel vanuit de klassieke Pilates in tegenstelling tot andere Pilates variaties. De instructeur moet oog blijven houden voor elke beweging van elk individu en indien nodig bijsturen. Wij zijn dan ook van mening dat je met elke willekeurige klacht mee kunt doen aan een Pilates Mat les.  

gewichten
bottom of page