top of page

Pilates Reformer

Binnen ons centrum hebben we vier Reformers tot onze beschikking.

De Reformer is een populair apparaat en een van de originele uitvindingen van Joseph Pilates.  

Hij gelooft dat het belangrijk is oefeningen in het horizontale vlak te beginnen om stress en spanning op de gewrichten te verlichten en om het lichaam in één lijn te brengen. Dit nog voordat meer zwaartekracht wordt toegevoegd door de centrale as tijdens staan, zitten of knielen.

Wij zijn in het bezit van een Peak Pilates System en drie Total Workout Systems.

Het Peak Pilates System is verplaatsbaar en een opvouwbaar geheel. Dit is de enige Reformer die verplaatsbaar is en volledig kan worden opgewaardeerd tot een volledig multifunctioneel combinatiesysteem.

Het Total Workout System is een combinatie unit, die Mat, Reformer en Cadillac combineert in één geheel.

Reformer betekent letterlijk het lichaam opnieuw vormen. Het bestaat uit een bewegend platform waarop je ligt, zit en staat in verschillende houdingen.

De Reformer werkt met een veermechanisme. Deze veren worden tijdens de oefeningen op verschillende manieren gebruikt. Door deze veren wordt je tevens ondersteund en je bevordert de bloedcirculatie. Er kan tevens heling plaatsvinden in geblesseerde ledematen, door een bepaalde manier van bewegen en de ondersteuning van de veren.

Met behulp van de veren leer je diepe connecties in je lijf te voelen, ze kunnen helpen korte spieren te rekken en je Core wordt sterker en stabieler.  

Hoe minder ondersteuning van de veren, hoe moeilijker de oefeningen worden. Uitdaging op ieder niveau is dus mogelijk.

 

Aan de Reformer bevindt zich een Cadillac. Wij werken met een half Cadillac, deze bevindt zich aan het hoofdeind.

De Cadillac bestaat uit Springs (veren) en diverse Straps en Bars waar je als afsluiting van een Mat en/of Reformer sessie mee kunt werken.

Met de Cadillac kun je vanuit een sessie specifiek aan aandachtspunten werken die op dat moment naar voren komen. Bijvoorbeeld het activeren van schouderbladen of de focus op het afrollen van de wervelkolom.

gewichten
bottom of page