top of page

Rug training

RugFit® training is een specifieke groepsles voor mensen met rugklachten of voor mensen die hun houding willen verbeteren ter preventie van klachten of . Dit kunnen b.v. ook nek -en bovenlichaam klachten zijn.

 

De oefeningen zijn gebaseerd op de visie van Birgit Schmitz, Master Manueel Therapeut, ten aanzien van de behandeling van lage rugklachten en verbetering van kwaliteit van houding en beweging.

 

Je kunt hierbij denken aan het trainen van het spieruithoudingsvermogen van belangrijke spieren die nodig zijn bij dagelijkse bewegingen. Flexibiliteit van de wervelkolom en de rest van het lichaam wordt hierin meegenomen.

 

De oefeningen zijn laagdrempelig, maar kunnen voor iemand met rugklachten al heel inspannend zijn. Tijdens de training wordt goed gelet op de uitvoering van de oefeningen en de juiste houding.

 

Het gebruik van de ademhaling wordt ook uitgelegd en toegepast. Tevens wordt er rekening gehouden met zaken uit het dagelijkse leven, zoals de juiste houding tijdens het zitten, opstaan en b.v. tillen.

gewichten
bottom of page