top of page

RugFit®

RugFit® is het programma om weer fit te worden. Afhankelijk van de klachten en de hele klachtengeschiedenis geven we je na een intake een passend advies.

Pijn speelt een grote rol bij mensen met lage rugklachten. Wat betekent dat nu voor iemand met lage rugklachten? Pijn betekent voor velen een waarschuwingssignaal dat men voorzichtig moet zijn. Dit houdt in dat veel mensen met lage rugklachten vaak minder gaan doen en minder actief worden. Daardoor gaat de algehele conditie achteruit waardoor het hele lichaam beïnvloed wordt.

RugFit® zorgt ervoor dat u weer snel verbetering van kwaliteit van leven krijgt als u zich aan de regels en adviezen houdt die wij u meegeven.

RugFit® Therapie
RugFit® Therapie is een combinatie van therapieën:

  • Manuele therapie Maitland

  • McKenzietherapie

  • Kinetic control

  • LumboPelvic therapie Paul Hodges

  • Easy Taping

  • Fascial- en bindweefseltechnieken


De combinatie van deze therapieën zorgen voor een optimaal behandeleffect.
We hebben gemerkt dat binnen de therapeutische wereld het begeleiden van personen met lage rug en/of nekklachten (specifiek of aspecifiek) lastig blijft. Door het RugFit® Programma te gaan volgen krijgt men een programma op maat, om deze specifieke en groeiende doelgroep professioneel en met resultaat te gaan begeleiden.

RugFit® Training
RugFit® Training is ontwikkeld om kwaliteit van houding en beweging te verbeteren. We maken gebruik van diverse meet- en testsystemen om helder en duidelijk uit te zoeken wat er met uw rug aan de hand is. Hiervoor gebruiken we de Flexchair® (test coördinatie en mobiliteit) en de BackCheck® (test kracht en disbalans). De RugFit® oefeningen zijn zo ontwikkeld dat ze toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Men traint spiergroepen door bepaalde bewegingen en houdingen om de kwaliteit te verbeteren.

RugFit® Preventie
Preventie is van groot belang om u inzicht te geven in de functie en gebruik van uw lage rug. Dit inzicht moet u ertoe brengen dat u uw rug verantwoord en veiliger gaat gebruiken. Gezond ruggebruik staat voorop bij herstel van lage rugklachten.

Preventie bestaat bij ons uit twee soorten:

  • primaire preventie (u heeft nog nooit rugklachten gehad)

  • secundaire preventie (u heeft rugklachten gehad en op het moment geen klachten, daarbij wilt u rugklachten in de toekomst voorkomen)

Twee keer per jaar houden we een RugFit® Info Avond waarbij u uitleg krijgt over specifieke rugklachten.

Therapie - Training – Toepassen
Voorkom klachten!

20201229_100224.jpg
gewichten
bottom of page