Rugfit®


​RugFit® is het programma om weer fit te worden. Afhankelijk van de klachten en de hele klachtengeschiedenis geven we je na een intake een passend advies.

Pijn speelt een grote rol bij mensen met lage rugklachten. Wat betekent dat nu voor iemand met lage rugklachten? Pijn betekent voor velen een waarschuwingssignaal dat men voorzichtig moet zijn. Dit houdt in dat veel mensen met lage rugklachten vaak minder gaan doen en minder actief worden. Daardoor gaat de algehele conditie achteruit waardoor het hele lichaam beïnvloedt wordt.

RugFit® zorgt ervoor dat u weer snel verbetering van kwaliteit van leven krijgt als u zich aan de regels en adviezen houdt die wij u meegeven.

RugFit® Therapie
RugFit® Therapie is een combinatie van therapieën:
-Manuele therapie Maitland
-McKenzietherapie
-Kinetic control
-LumboPelvic therapie Paul Hodges
-Easy Taping
-Fascial- en bindweefseltechnieken

De combinatie van deze therapieën zorgen voor een optimaal behandeleffect.
We hebben gemerkt dat binnen de therapeutische wereld het begeleiden van personen met lage rug en/of nekklachten (specifiek of a-specifiek) lastig blijft. Door het RugFit® Programma te gaan volgen krijgt men een programma op maat, binnen het bedrijf om deze specifieke en groeiende doelgroep professioneel en met resultaat te gaan begeleiden.

RugFit® Training
RugFit® Training is ontwikkeld om kwaliteit van houding en beweging te verbeteren. We maken gebruik van diverse meet- en testsystemen om helder en duidelijk uit te zoeken wat er met uw rug aan de hand is. Hiervoor gebruiken we de Flexchair® (test coördinatie en mobiliteit) en de BackCheck® (test kracht en disbalans). De RugFit® oefeningen zijn zo ontwikkeld dat ze toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Men traint spiergroepen in bepaalde bewegingen en houdingen om de kwaliteit te verbeteren.

RugFit® Preventie
Preventie is van groot belang om u inzicht te geven in de functie en gebruik van uw lage rug. Dit inzicht moet u ertoe brengen dat u uw rug verantwoord en veiliger gaat gebruiken. Gezond ruggebruik staat voorop bij herstel van lage rugklachten.

Preventie bestaat bij ons uit twee soorten:

-primaire preventie (u heeft nog nooit rugklachten gehad)

-secundaire preventie (u heeft rugklachten gehad en op het moment geen klachten en u wilt rugklachten in de toekomst voorkomen)

Twee keer per jaar houden we een RugFit® Info Avond zodat u uitleg krijgt over specifieke rugklachten.

Therapie - Training – Toepassen
Voorkom klachten!

 • Voeding- en gewichtsconsulenten

  Voeding- en gewichtsconsulenten

  Streef je doel na samen met onze gewichtsconsulent. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar e

  Lees meer
 • Better Belly

  Better Belly

  * Stimuleert de vetverbranding * Verhoogt de ruststofwisseling * Vermindert rugklachten * Helpt bij herstellen van blessures * Verbetert de soepelheid van de spieren en gewrichten * Helpt bij menstruatiepijn

  Lees meer
 • Vacustep

  Vacustep

  De vetverbrander voor Billen, Buik en Benen. Dit is dé methode tegen hardnekkige cellulitis, de VacuStep maakt van een sinaasappelhuid weer een perzikzachte en gladde huid.

  Lees meer
 • Personal Training

  Personal Training

  Ons professioneel team staat klaar om samen met jou het doel te behalen dat jij wilt bereiken!

  Lees meer

"Ruim 3 kilo lichter, 1,7 kilo meer spiermassa, 1 kilo minder vet! SimplyFit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt"

Annemarie Jongen

"Kan alleen maar zeggen Super! Voor het sporten, fysiotherapie en revalidatie. Het vertrouwen en je word er serieus genomen!"

Liek Naus

"Ik vind de persoonlijke begeleiding fijn! Aanrader voor mensen met rugklachten."

Paula Evers

"Personal training prima afgestemd op persoonlijke doelen ! Inge bedankt "

Marc van Elven

" Goede begeleiding , goed advies , goeie instructeurs, en er word altijd gevraagd hoe het met je gaat , dat is toch geweldig"

Jaqcueline Puts

"Een heel fijn trainingscentrum met een hele goede begeleiding. "

Monique Reijners

"Een gezellig team met leuke groepslessen en fijne begeleiding."

Sandra Meijer-Smeets

"Professionele en gezellige sportschool, echt een aanrader!"

Monique Bouten

"Voor mij geen betere, heeft mij heel veel opgebracht!"

Ad Vos

"Super fijn! Lieve mensen en geweldige begeleiding!! "

Kim Nijsen-Koelen

"Top team, super begeleiding.. leuke groepslessen!"

Bea Bakker

"Het is een gezellige sport gezondheidscentrum! "

Jenny Puts

"Hele goede begeleiding!"

Henny Aubert

"Super begeleiding! "

Jan Sonja Homan

"The best! "

Theo Oostvogel

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.